Man Utd laat zich verrassen door hekkensluiter, De Bruyne en Kompany zijn kampioen

Man Utd laat zich verrassen door hekkensluiter, De Bruyne en Kompany zijn kampioen

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 19:25zo 15-04-2018 om 19:25

Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland is de competitie beslist. Manchester City kwam zondagmiddag niet in actie, maar zag achtervolger en aartsrivaal Manchester United een sensationele thuisnederlaag boeken tegen West Bromwich Albion.

Wanneer Manchester United minimaal een punt zou pakken tegen de Premier League-hekkensluiter, zou het nog een theoretische kans hebben om de stadgenoot nog te achterhalen. The Mancunians lieten zich op het eigen Old Trafford echter compleet verrassen. Jay Rodriguez kopte een kwartier voor tijd uit een corner de enige treffer van de wedstrijd binnen.

Het dit seizoen oppermachtige Manchester City staat hierdoor zestien punten voor op de concurrent en is niet meer te achterhalen. The Citizens pakken hun derde Premier League-titel in de clubhistorie. De club heeft nog vijf wedstrijden om een fraai record te realiseren. Wanneer City nog drie wedstrijden wint, komt het op 96 punten en neemt het het puntenrecord van Chelsea (95 in het seizoen 2004/2005, red.) over. Bovendien kan men de eerste club in de Premier League-historie worden die meer dan 100 punten in één seizoen haalt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws