Negenkoppig Ajax gaat compleet af tegen PSV, dat titel nummer 24 pakt

Negenkoppig Ajax gaat compleet af tegen PSV, dat titel nummer 24 pakt

15-04-2018 18:45

PSV heeft zich zondagmiddag verzekerd van de vierentwintigste landstitel in de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren moesten in het eigen Philips Stadion winnen van naaste belager Ajax en deden dat met opvallend groot gemak.

Ajax had wel vaak de bal in de eerste helft, maar wist weinig doelgevaar te stichten. PSV speelde doortastender en kwam na 25 minuten op voorsprong. Gastón Pereiro tikte van dichtbij binnen nadat Matthijs de Ligt een inzet van Hirving Lozano van de lijn haalde. Klaas-Jan Huntelaar kreeg een opgelegde kans op de 1-1, maar stuitte op de uitstekend uitgekomen Jeroen Zoet.

Op slag van rust besliste PSV de wedstrijd. Hakim Ziyech leverde de bal in, waarna Joshua Brenet de bal panklaar op het hoofd van Luuk de Jong legde. Ajax-trainer Erik ten Hag besloot halverwege om risico's te nemen en Siem de Jong in te brengen voor Max Wöber. Het duurde echter niet lang voordat de Amsterdammers het deksel op de neus kregen. Steven Bergwijn kon de bal controleren in het strafschopgebied en verschalkte André Onana met een schuiver: 3-0.

Hoewel er in de score geen verandering kwam, werd de afgang voor Ajax. Eerst legde Danny Makkelie de wedstrijd stil nadat er vuurwerk werd gegooid door de meegereisde Ajax-fans. In de slotfase kreeg Nicolas Tagliafico zijn tweede gele kaart na een charge op Lozano. Siem de Jong maakte het nog bonter en mocht direct inrukken nadat hij zijn noppen op het been van Santiago Arias plantte. Nadat doelman Zoet een applauswissel kreeg, kon het feest in Eindhoven losbarsten.