Het niveau in België is toch gezakt, kijk maar naar Anderlecht

"Het niveau in België is toch gezakt, kijk maar naar Anderlecht"

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 15:30zo 15-04-2018 om 15:30

Theo Bongonda is sinds de winterstop terug te bewonderen in de Belgische competitie. Hij wordt namelijk uitgeleend aan Zulte Waregem door Celta de Vigo. Bongonda vindt dat het niveau lager is geworden sinds hij de eerste keer vertrok.

De jonge Belg moet nu Play-Off 2 spelen, een competitie die sowieso niet vaak voor topmatchen zorgt. "In Play-Off 2 zijn er ook veel ploegen die zeggen: je m'en fous. Maar kom: je bent toch prof? Als je voor dit beroep hebt gekozen, moet je altijd voluit gaan", stelt Bongonda in Het Nieuwsblad.

Bongonda zag ook het algemene niveau fel dalen. "Ik heb toch het gevoel dat het niveau in het algemeen gezakt is. Neem nu Anderlecht. Dat blijft Anderlecht, maar toen we er speelden, was ik echt verrast". Anderlecht won die match evenwel met 2-0.

Bongonda wil in ieder geval nog vol gaan voor winst in Play-Off 2. "We willen gaan voor dat Europese ticket. Dat we dan twee weken minder vakantie hebben? Ik heb in Turkije zes maanden vakantie gehad", lacht hij. Bij Trabzonspor, dat hem voor de winterstop huurde, mocht hij nauwelijks meedoen. 

Plaats een reactie

VeeDeeVee +19183
zondag 15 april 2018 om 17:50
Klopt, onze competitie is er alleen maar op
Achteruit gegaan.
Vind ik leuk
Rebel +2039
zondag 15 april 2018 om 22:58
Klopt,stel dat dit brugge kampioen wordt, of Anderlecht ,slechtste ploeg die ik ooit heb gezien bij paars wit,staan tweede en wat als het terechte doelpunt van Harboui niet was afgekeurd voor buitenspel
Vind ik leuk
maandag 16 april 2018 om 00:23
Als men spelers als Bongonda gaat terughalen, zakt het niveau inderdaad.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws