Gigot toont zich kritisch voor de ref: Dan had hij niet gefloten

Gigot toont zich kritisch voor de ref: "Dan had hij niet gefloten"

15-04-2018 14:30
4

De titeldromen van AA Gent kregen zaterdagavond een flinke knauw. Op Standard werd er met 1-0 verloren na een gecontesteerde penalty. Ook verdediger Samuel Gigot vindt dat Junior Edmilson wel heel makkelijk tegen de vlakte ging.

Zo kreeg de ref een verkeerd beeld, zo vindt Gigot. "Ik zag de beelden na de match en als Edmilson niet valt, is het geen penalty. Ik weet dat het niet gemakkelijk is voor de scheidsrechters om zo’n beslissingen in een mum van tijd te nemen. Maar goed, dat is voetbal en dat moeten we accepteren. Het is alleen heel teleurstellend", vertelt hij op de officiële website.

De goal is een mentale klap voor Gent. "Natuurlijk is het een slag om een doelpunt in de laatste minuten tegen te krijgen, vooral met de manier waarop. Het is niet alleen een gemiste kans om de kloof verder te dichten, de achtervolgers zoals Standard komen ook dichterbij. Nu moeten we ons focussen op de volgende wedstrijd want die volgt dinsdag al (thuis tegen Racing Genk, red.). Hopelijk kunnen we de drie punten thuishouden."