Verhaeghe controleert alles en iedereen in het Belgisch voetbal

"Verhaeghe controleert alles en iedereen in het Belgisch voetbal"

15-04-2018 14:15
9

Club Brugge zou met een zege tegen Anderlecht een optie kunnen nemen op de titel. Volgens heel wat media is de strijd nog spannend, maar Hans Vandeweghe is duidelijk niet akkoord. Hij vindt de spanning heel kunstmatig.

In De Morgen spuwt hij zijn gal daarover. "Voorsprong Club slinkt'. Dat was de teneur van de kranten maandag. 'Club wordt zenuwachtig', nog zo’n premisse.De teneur had dus moeten zijn: Club stap dichter bij titel. Alleen boeit dat niet en daarom worden de lezers voor oenen versleten en wordt hen voorgehouden dat de spanning terug is. Niet dus."

Club heeft nog even veel voorsprong als bij het begin van de Play-Offs. "De spanning was wel terug geweest als Uronen die strafschop niet had veroorzaakt in Club-Genk. In dat geval was het 0-0 gebleven en had Club nog vier punten voorsprong en zou het morgen, in geval van verlies op Anderlecht, daar nog maar één schamel puntje van overhouden."

Volgens Vandeweghe kan voorzitter Bart Verhaeghe het zich ook niet veroorloven om de titel uit handen te geven. "Het zal niet gebeuren en ik wens het Club ook niet toe, en al helemaal voorzitter Bart Verhaeghe niet. Stel je voor: alles en iedereen controleren in het Belgisch voetbal en dan er niet in slagen om kampioen te spelen na een voorsprong van twaalf punten."