Dooft carrière Musonda als nachtkaars uit? 'Celtic wil hem zo snel als kan kwijt'

Dooft carrière Musonda als nachtkaars uit? 'Celtic wil hem zo snel als kan kwijt'

15-04-2018 11:27
14

Talent met overschot, maar het is nu stilaan écht vijf voor twaalf in de loopbaan van Charly Musonda Junior. Ook een uitleenbeurt aan Celtic FC brengt de technicus niet op het juiste spoor. De Schotten staan zelfs voor een ingrijpende beslissing.

Football Insider 24/7 weet namelijk dat de recordkampioen de overeenkomst met Musonda komende zomer zal verscheuren. Opvallend, want het jeugdproduct van RSC Anderlecht werd tijdens de afgelopen wintermercato nog voor achttien maanden gehuurd van Chelsea FC.

Zijn prestaties in Glasgow zijn echter zó tegenvallend dat Celtic zo snel mogelijk van onze landgenoot af wil. De belofteninternational zo'n 45.000 euro per week verdienen. Als de Schotten erin slagen hem terug naar Londen te sturen, komt er dus een behoorlijke hap vrij in het budget.

Toekomst?
Hoe het dan verder moet met Musonda, is koffiedik kijken. De spelmaker stond na Nieuwjaar slechts drie keer in de basis bij Celtic. Een eerdere uitleenbeurt aan Real Betis leverde ook al geen progressie op. Voor een terugkeer naar België haalde Musonda in het verleden zijn neus op.