Anthuenis houdt pleidooi: Antwerpen is wereldstad die modern stadion verdient

Anthuenis houdt pleidooi: "Antwerpen is wereldstad die modern stadion verdient"

15-04-2018 10:38
2

Zondagavond staat met RSC Anderlecht - Club Brugge een cruciaal duel om de titel op het programma, maar in de namiddag verschuiven de spotlights voor even naar Play-Off 2. Daarin treffen Royal Antwerp FC en Beerschot-Wilrijk elkaar voor een onvervalste stadsderby. Aimé Anthuenis maakt van die gelegenheid gebruik voor een pleidooi.

De oud-bondscoach denkt dat het Antwerpse voetbal op een andere manier richting de top zou kunnen doorgroeien. "Antwerpen is een wereldstad die een modern stadion verdient, gebouwd door de stad", vertelt hij in De Zondag. "Maar het is misschien wel utopisch dat beide clubs zouden fusioneren en in dat stadion zouden spelen."

"Terwijl men de huidige clubcomplexen perfect ten dienste van het jeugdvoetbal zou kunnen stellen. Zowel de stad zelf als de rand huisvesten heel wat jong voetbaltalent. Naast het profvoetbal is er dus nog een enorme sociale tak weggelegd voor de beide ploegen. Voor de straatwerking is dat een heel grote stap", bekijkt Anthuenis het bredere plaatje.