Anthuenis houdt pleidooi: Antwerpen is wereldstad die modern stadion verdient

Anthuenis houdt pleidooi: "Antwerpen is wereldstad die modern stadion verdient"

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 10:38zo 15-04-2018 om 10:38

Zondagavond staat met RSC Anderlecht - Club Brugge een cruciaal duel om de titel op het programma, maar in de namiddag verschuiven de spotlights voor even naar Play-Off 2. Daarin treffen Royal Antwerp FC en Beerschot-Wilrijk elkaar voor een onvervalste stadsderby. Aimé Anthuenis maakt van die gelegenheid gebruik voor een pleidooi.

De oud-bondscoach denkt dat het Antwerpse voetbal op een andere manier richting de top zou kunnen doorgroeien. "Antwerpen is een wereldstad die een modern stadion verdient, gebouwd door de stad", vertelt hij in De Zondag. "Maar het is misschien wel utopisch dat beide clubs zouden fusioneren en in dat stadion zouden spelen."

"Terwijl men de huidige clubcomplexen perfect ten dienste van het jeugdvoetbal zou kunnen stellen. Zowel de stad zelf als de rand huisvesten heel wat jong voetbaltalent. Naast het profvoetbal is er dus nog een enorme sociale tak weggelegd voor de beide ploegen. Voor de straatwerking is dat een heel grote stap", bekijkt Anthuenis het bredere plaatje.

Poll

Zie jij Antwerp en Beerschot-Wilrijk ooit fusioneren?

(164 stemmen)

Plaats een reactie

agdh +2150
zondag 15 april 2018 om 10:57
Maar er is in Antwerpen perfect plaats voor een topploeg (Antwerp) en een middenmoter (beerschot)
Vind ik leuk
Toca +50315
zondag 15 april 2018 om 11:05
Geen van beide gaat ooit vragende partij zijn.
Vind ik leuk
zondag 15 april 2018 om 14:00
Antheunis heeft gelijk, Antwerpen een naam die klinkt als een bel tot in China omwille van zijn tophaven, een stad die wereldfaam heeft door de diamanten en jawel danku aan de Joodse gemeenschap, MOET een topstadion bouwen groter dan de plannen van Brugge of die van Couckenbak in Brussel. Mr. Gheyssens een Eurostadion kan ook in Antwerpen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws