Zou een praatjesmaker een carrière van 33 jaar kunnen maken? Nee, toch

"Zou een praatjesmaker een carrière van 33 jaar kunnen maken? Nee, toch"

15-04-2018 10:19
9

Dat Georges Leekens een rist aan ervaring heeft als voetbalcoach, staat buiten kijf. De oud-bondscoach stond in zijn loopbaan aan het roer bij ruim twintig clubs. Belgische clubs zullen echter niet meer de kans krijgen van die expertise te genieten.

In gesprek met De Zondag geeft Leekens aan dat hij nooit meer in ons land aan de slag zal gaan. "Dat verhaal is voorbij. Dat zou te moeilijk worden. Maar ik denk niet aan stoppen, hoor. Ik leid een zwaar, maar leuk leven. Zolang ik die passie voel, doe ik voort", verzekert de huidige bondscoach van Hongarije.

Vanwege zijn flamboyante stijl kreeg Leekens vaak de volle laag, in de pers en van de man in de straat. "Ik kan door kritiek heen kijken. Ik heb véél mooie momenten meegemaakt. Zou een praatjesmaker een carrière van 33 jaar kunnen maken? Neen, toch", stelt hij. "Wie mij echt kent, weet dat ik niet met mezelf in de wolken loop."

Jaloezie
Dat hij met de kritiek kan omgaan, betekent niet dat Leekens erop kickt. "Soms doet kritiek pijn", geeft hij toe. "Ik ben emotioneler dan mensen denken. Ik weet soms niet wat iemand bezielt. Maar dan kijk ik van wie die kritiek komt. En vaak denk ik dan: ocharme. Wellicht hebben die mensen meer problemen dan ik. Ik hou niet van jaloezie."