'City hoopt toe te slaan bij PSG en zet zinnen op oogappel van Guardiola'

'City hoopt toe te slaan bij PSG en zet zinnen op oogappel van Guardiola'

15-04-2018 08:45

Van Manchester City lijkt vuurwerk te mogen worden verwacht tijdens de zomerse transfermarkt. De Engelse boulevardmedia brengen de club van manager Pep Guardiola nu ook in verband met Kylian Mbappé en Thiago Alcantara.

City houdt de situatie bij Paris Saint-Germain scherp in de gaten, schrijft The Daily Mirror. Mocht de Franse topclub schuldig worden bevonden aan het breken van de Financial Fair Play-regels, dan zijn ze vermoedelijk genoodzaakt om te verkopen. The Citizens willen in dat geval een poging wagen voor Mbappé, die afgelopen zomer op huurbasis overkwam van AS Monaco met een verplichte optie tot koop van 180 miljoen euro.

Mbappé is niet het enige doelwit van City. Guardiola wil ook zijn oogappeltje Thiago ophalen bij Bayern München, weet The Daily Mail. De spelmaker maakt deel uit van het plan om het middenveld van de Premier League-koploper een nieuw gezicht te geven, aangezien David Silva, Yaya Touré en Fernandinho allen de dertig zijn gepasseerd. De oud-speler van FC Barcelona lijkt zo'n 58 miljoen euro te moeten kosten.

City volgt ook de verrichtingen van Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha om te zien of hij het gewenste niveau heeft. Voor Guardiola gaat kwaliteit komende zomer boven kwantiteit. Hij mikt op drie topaankopen. Eerder werd City al aan diverse andere spelers gelinkt, zoals Toby Alderweireld, Ryad Mahrez en Eden Hazard.