Anthuenis duimt straks voor Club Brugge: Oneerlijk en onbegrijpelijk

Anthuenis duimt straks voor Club Brugge: "Oneerlijk en onbegrijpelijk"

15-04-2018 07:00
11

AA Gent heeft zaterdag de topper tegen Standard verloren. Met een zege tegen Anderlecht kan Club Brugge zijn beide concurrenten zo op negen punten zetten. Aimé Anthuenis hoopt dat dat lukt, want hij is duidelijk geen fan van de Play-Offs.

Anthuenis zou het belachelijk vinden als Club geen kampioen wordt. "Club Brugge was al zeker geweest van de titel als de profliga niet de oneerlijke en stomme maatregel in het leven had geroepen om na de reguliere competitie de punten te halveren. Onbegrijpelijk dat deze regel nog niet gewijzigd is. Stel je voor dat de koersdirecteur vorige week in Roubaix op tien kilometer van de meet de voorsprong van Peter Sagan had gehalveerd", klinkt het in De Zondag.

Eerlijk of niet, Anthuenis verwacht een lastig karwei voor Club. "Blauw-Zwart heeft het altijd moeilijk buitenshuis. Ik vermoed dat Ivan Leko zal kiezen voor een overbevolkt middenveld met een snelle diepe spits en Lior Refaelov in steun. Uiteraard verwacht men ook veel van de terugkerende Limbombe. Over wie Vermeer moet vervangen spreek ik mij niet uit. Dat weten enkel Leko en de keeperstrainer."