Anderlecht-icoon hekelt beleid ex-bestuur: 'Daar zien we nauwelijks iets van'

Anderlecht-icoon hekelt beleid ex-bestuur: 'Daar zien we nauwelijks iets van'

14-04-2018 21:26
5

Georges Heylens is niet te spreken over de huidige kern van Anderlecht. De ex-verdediger hekelt het beleid van het voormalige bestuur van Anderlecht.

"Ik werp geen steen naar de trainer, want die doet zijn best, maar wel naar de samenstelling van de groep", vertelde Heylens aan Het Laatste Nieuws. "In heel Europa spreekt men over de jeugd van Anderlecht, maar daar zien we nauwelijks iets van terug. De voorbije weken kreeg een nieuwe speler (Saelemaekers, red.) zijn kans en vorig weekend was hij meteen de beste op het veld. De supporters en de club Anderlecht verdienen veel meer dan de huidige situatie waarin de ploeg verkeert. Zelfs als ze winnen van Club, dan nog kunnen ze dit jaar nooit kampioen worden."

Toch denkt Heylens dat Anderlecht een kans maakt tegen Blauw-Zwart. "Als de spelers karakter tonen, kan Anderlecht morgen winnen van Club. Maar volgens mij spelen ze niet met een hart voor Anderlecht en dat stoort mij enorm. Als je de kledij van Anderlecht mag aantrekken, dan ga je voluit voor de club. Dit seizoen heb ik zes wedstrijden gezien en zes keer ben ik aan de rust gedegouteerd naar huis gegaan. Het voetbal is middelmatig. Winnen tegen Club zou kunnen, maar dan nog heeft Anderlecht geen ploeg om voor de titel te spelen. Dat is normaal gezien elk jaar zo, maar nu is de kwaliteit er niet", besloot het Anderlecht-icoon.