Hamburg op rand van de afgrond, ook Frankfurt krijgt pak slaag

14-04-2018 17:23

Hamburger SV dreigt nog altijd voor het eerst in de clubhistorie uit de Bundesliga te degraderen. Die Rothosen gingen zaterdagmiddag onderuit tegen Hoffenheim en staan, met nog vier competitiewedstrijden te gaan, vijf punten achter de 'veilige' zestiende plek.

De thuisploeg maakte voor rust al het verschil. Serge Gnabry schoot na ruim een kwartier spelen de 1-0 binnen. Niet veel later kreeg Nico Schulz vrije doortocht aan de linkerkant en kon Adam Szalai de tweede Hoffenheim-treffer binnenwerken. HSV blijft voorlaatste in de Bundesliga: nummer zestien FSV Mainz speelt maandagavond nog tegen SC Freiburg en kan uitlopen.

Eintracht Frankfurt liep tegen een 4-1 nederlaag bij Bayer Leverkusen aan. Marco Fabian kon de 1-0 van Julian Brandt nog ongedaan maken, maar Kevin Volland werd na rust driemaal vrij voor doelman Lukas Hradecky gezet en besliste de wedstrijd met een glaszuivere hattrick.