Chelsea scoort drie keer in acht minuten en deelt enorme dreun uit

Chelsea scoort drie keer in acht minuten en deelt enorme dreun uit

14-04-2018 15:35

Chelsea heeft dankzij een waanzinnige comeback drie punten overgehouden aan het uitduel met Southampton. De formatie van manager Antonio Conte won met 3-2, dankzij onder meer twee treffers van Olivier Giroud. 

The Blues - nog altijd regerend kampioen van Engeland - zijn al maanden aan het kwakkelen en ook op bezoek bij degradatiekandidaat Southampton leek het helemaal mis te gaan. Na 21 minuten werd het 1-0. Na een mooie rush op links van Ryan Bertrand tikte Dusan Tadic binnen. Het werd na een uur voetbal zelfs 2-0. Debutant Jan Bednarek schoot van dichtbij binnen.

Conte greep na die goal direct in. Pedro en Giroud kwam in de ploeg. Binnen enkele minuten was de Franse targetman beslissend. Op aangeven van Marcos Alonso kopte hij de 2-1 binnen. Het was de eerste competitietreffer van Giroud in het shirt van Chelsea sinds zijn transfer van Arsenal in januari.

Chelsea rook na de 2-1 bloed en pakte door. Eden Hazard maakte in de 75e minuut gelijk en even later was de volledige ommekeer een feit. Opnieuw Giroud haalde de trekker over. 

Door de zege op Southampton blijft Chelsea op de vijfde plek staan, met een achterstand van zeven punten op nummer vier Tottenham Hotspur. Een Champions League-ticket lijkt sowieso uit zicht. De nederlaag is een dreun voor Southampton, dat onder de streep - op de achttiende plaats - blijft staan.