Mulder heeft begrip voor mindere periode Vormer: ''Volstrekt menselijk''

Mulder heeft begrip voor mindere periode Vormer: ''Volstrekt menselijk''

14-04-2018 10:38

Club Brugge trekt zondag naar Anderlecht, waar het zich zal proberen te herpakken na de 1-0 nederlaag in Gent. Jan Mulder vraagt zich of trainer Ivan Leko zijn middenveld nog gaat aanpassen en of dat wel in het voordeel werkt van Ruud Vormer, die toch zoekende is.

Mogelijk krijgt Jordy Clasie nog eens een kans in de basis en dat zou dan ten koste kunnen gaan van Marvelous Nakamba. Als het echter aan Mulder ligt, blijft Nakamba staan. "Ik heb het gevoel dat Vormer liéver met Nakamba speelt - hij heeft daarmee een betere klik. Ik geloof daar wel in: koppeltjes. Spelers die liever met die spelen dan met die. Ik had dat met Van Himst, bijvoorbeeld", zegt Mulder in Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse analist wil tactische keuzes van Leko echter niet als oorzaak aanwijzen voor de mindere vorm van Vormer. "Je hebt de Gouden Schoen gewonnen, de organiserende krant schrijft dat je de trofee eer moet aandoen, en dat vind je zelf ook wel, dan is het volstrekt menselijk als je even het ritme kwijt bent'', toont Mulder begrip voor zijn landgenoot.

Lees ook: Verdiende Vormer de Gouden Schoen niet? "Ach, laat ze maar lullen"