OFFICIEEL: Bayern München heeft nieuwe coach voor komend seizoen

OFFICIEEL: Bayern München heeft nieuwe coach voor komend seizoen

13-04-2018 13:42
1

De kogel is door de kerk: Niko Kovac is de nieuwe trainer van Bayern München. De huidige coach van Eintracht Frankfurt volgt na dit seizoen Jupp Heynckes op.

Dat meldt de Duitse recordkampioen vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Daarmee komt een einde aan een periode van speculaties over de trainerspositie van Bayern München. Donderdagavond wist BILD al te melden dat Kovac het stokje over zou nemen van de 72-jarige Heynckes, die in oktober 2017 de ontslagen Carlo Ancelotti opvolgde.

Kovac heeft een contract getekend dat hem tot 2021 trainer van Bayern maakt. Aan het begin van het seizoen 2017/2018 begint de Kroaat aan zijn job in München. De afgelopen maanden werd naast Kovac onder meer ook Thomas Tuchel gelinkt aan de opvolging van Heynckes. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Kovac, de trainer die als speler al actief was bij Bayern.

"We zijn zeer blij dat we Niko Kovac mogen verwelkomen als onze nieuwe coach", reageert sportief directeur Hasan Salihamidzic. "Niko was speler bij Bayern, hij kent de mensen en bezit als geen ander het DNA van de club. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is met het oog op de toekomst."

Kovac is als trainer van Eintracht Frankfurt bezig aan een ijzersterk seizoen. Met de club waar Jonathan de Guzman en Jetro Willems actief zijn bezet hij in de slotfase van de competitie de vijfde plek.