'Voetbalbond wil stunten met nieuwe CEO: oude bekende van topclub op weg'

'Voetbalbond wil stunten met nieuwe CEO: oude bekende van topclub op weg'

13-04-2018 07:30
9

De voetbalbond is el enige tijd op zoek naar een nieuwe CEO. Sinds het vertrek van Koen de Brabander is de KBVB naarstig op zoek naar zijn opvolger. Het lijkt nu zijn topkandidaat op zak te hebben, en dat is geen onbekend gezicht.

Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat Patrick Janssens naar voor wordt geschoven als voornaamste kandidaat om de fakkel als CEO van de bond over te nemen. De KBVB ziet in Janssens – die onlangs na vier jaar aan de deur werd gezet bij Racing Genk – het ideale profiel voor de functie.

De Brabander werd op 2 februari aan de kant geschoven. Er werd hem een gebrek aan samenwerking met de directeurs van de verschillende departementen verweten, bovendien vond de KBVB dat De Brabander te weinig affiniteit had met de voetbalwereld.

Er zijn momenteel verschillende kandidaten die worden genoemd, toch lijkt Janssens over de beste papieren te beschikken. Volgens de voetbalbond heeft hij – in tegenstelling tot De Brabander – wel verstand van het voetbalwereldje én kent hij het reilen en zeilen van de zakenwereld.