BILD: Bayern heeft opvolger voor vertrekkende Heynckes gevonden

BILD: Bayern heeft opvolger voor vertrekkende Heynckes gevonden

12-04-2018 22:01

Bayern München lijkt zijn nieuwe trainer voor komend seizoen binnen te hebben. Volgens het invloedrijke medium BILD zal Eintracht Frankfurt-trainer Niko Kovac volgend seizoen aan de slag gaan in Zuid-Duitsland.

De krant wist al dat Der Rekordmeister eind april een 'Duits sprekende trainer' als opvolger van Jupp Heynckes zou presenteren. Onlangs viel de naam van Kovac al bij Bayern, nadat topkandidaat Thomas Tuchel was afgehaakt. De onderhandelingen tussen Bayern en de 46-jarige Kroaat lijken in de tussentijd in een stroomversnelling te zijn geraakt. Wanneer Bayern zijn nieuwe trainer officieel aan het publiek gaat voorspellen, is vooralsnog niet bekend.

Kovac heeft al een verleden bij Bayern. De 83-voudig Kroatisch international speelde tussen 2001 en 2003 op het middenveld van de grootmacht. Na zijn spelerscarrière was Kovac actief als bondscoach van Kroatië, dat onder zijn leiding het WK van 2014 haalde. In 2016 ging hij aan de slag bij Eintracht Frankfurt, dat zichzelf met Kovac opwerkte van degradatiekandidaat tot Bundesliga-subtopper.