Pochettino hekelt vragen over ongebruikte Alderweireld: 'Drama van kleine dingen'

Pochettino hekelt vragen over ongebruikte Alderweireld: 'Drama van kleine dingen'

12-04-2018 17:19
2

Toby Alderweireld werd de voorbije weken geweerd uit de selectie. De Rode Duivel is fit, maar krijgt toch geen speelminuten. Volgens Mauricio Pochettino heeft de verdediger toch nog een toekomst bij The Spurs.

Alderweireld viel begin november uit met een blessure aan de hamstrings. Sindsdien speelde de Rode Duivel geen minuut meer voor Tottenham (uitgezonderd de FA Cup). Alderweireld is nochtans opnieuw fit. Pochettino lijkt niet meer op Alderweireld te rekenen. Tegenover Sky Sports spreekt de Argentijn andere taal.

"We maken een drama van kleine dingen", zegt de Argentijn. "Na 14 wedstrijden ongeslagen te zijn, ga ik niet praten over de speler die niet speelt. Hij was lang geblesseerd, maar is nog steeds van ons en heeft nog twee jaar op zijn contract staan. Hij moet gewoon op zijn kans wachten."

Ondanks de contractperikelen lijkt er bij Tottenham dus toch nog een toekomst weggelegd voor Alderweireld. Voor de Rode Duivels wordt het alvast bijzonder belangrijk dat de verdediger voor de start van het WK nog enkele wedstrijden speelt.