Bolt wil voetbalcarrière en kondigt terugkeer aan: Ik ben heel serieus

Bolt wil voetbalcarrière en kondigt terugkeer aan: "Ik ben heel serieus"

12-04-2018 15:20
1

Usain Bolt verschijnt binnenkort weer op het trainingsveld van Borussia Dortmund. De sprintkoning sluit een aantal weken aan bij de selectie van de Duitse topclub om zich te ontwikkelen als voetballer.

Een aantal weken geleden trainde Bolt, onder grote belangstelling van fans en pers, al een paar keer mee bij Dortmund. Die stage krijgt nu een vervolg. "Iedereen denkt dat dit een grap is, maar ik ben heel serieus", zegt Bolt tegen The Herald Sun, geciteerd door Voetbal International. "Over een paar weken meld ik me weer bij Dortmund. Het is de bedoeling dat ik dan drie weken mee ga trainen. Ik moet heel goed weten op welke vlakken ik me nog moet verbeteren."

Na een succesvolle carrière in de atletiek hoopt Bolt nu door te kunnen breken in het topvoetbal. "Het belangrijkste is dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Voetbal is wat technischer dan atletiek, maar ik heb al vaak bewezen dat ik mij kan aanpassen. Ik denk dat het me gaat lukken. Ik ben vastberaden en bereid om hard te werken", aldus Bolt.

Het is nog onduidelijk of de Jamaicaan daadwerkelijk een contract gaat tekenen bij Borussia Dortmund. 

Lees ook: Zien we Bolt binnenkort in ons land voetballen? 'Een Belgische club? Waarom niet?'