'Gent mag transfermarkt op in de zomer, twee Belgische verdedigers vertrekken'

'Gent mag transfermarkt op in de zomer, twee Belgische verdedigers vertrekken'

12-04-2018 10:09
2

Michel Louwagie zou zijn kern komende zomer liefst bij elkaar houden, om in 2019 vol op de titel te mikken. Dat zal echter geen sinecure worden. La Dernière Heure weet dat twee verdedigers zo goed als zeker vertrekken.

Dat Noé Dussenne de Ghelamco Arena zal verlaten, lijdt nauwelijks nog twijfel. De mandekker werd op huurbasis binnengehaald van Crotone FC, eerder omwille van zijn Belgische paspoort dan zijn voetbalkwaliteiten. Geen wonder dat Dussenne nog maar vier keer in actie kwam in de Jupiler Pro League. Hij keert hoogstwaarschijnlijk terug naar de laars.

De tweede vertrekker zal Louwagie en co meer breinbrekers bezorgen. Ook Thomas Foket verlaat Gent immers na dit seizoen, claimt LDH, dat gewag maakt van interesse van verschillende buitenlandse clubs. Bovendien aasde ook RSC Anderlecht nadrukkelijk op de flankspeler in de wintermercato.

Gebrek aan Belgen
Als beide spelers inderdaad vertrekken, verliezen de Buffalo's niet alleen twee verdedigers, maar ook nog eens twee Belgen. Daardoor zou Gent wel eens in de problemen kunnen komen. Momenteel telt de selectie namelijk slechts tien landgenoten, terwijl er al minimum zes op het wedstrijdblad moeten staan. Het zomerse transferoffensief zal dus Belgisch getint moeten zijn.