Coucke krijgt steun: Geen mens zeurt nog over Club Brugge

Coucke krijgt steun: "Geen mens zeurt nog over Club Brugge"

Gepubliceerd: donderdag 12 april 2018 om 07:15do 12-04-2018 om 07:15

Marc Coucke heeft de laatste weken aardig wat kritiek gekregen op zijn kordate stijl bij Anderlecht. Heel wat oudgedienden mochten al hun boeltje pakken. Frank Buyse van Het Nieuwsblad vindt dat niet meer dan normaal.

Anderlecht gaat namelijk resoluut de professionele toer op. "Het doet denken aan de intrede van het duo Bart Verhaeghe-Vincent Mannaert in 2011 die van Club Brugge een modern bedrijf maakten. Plots was Club niet langer de warme, familiale volksclub van Antoine Van Hove, maar een koud bedrijf. Vorig jaar sloot Club Brugge het boekjaar af met een exploitatiewinst van 4,5 miljoen euro. Dat is dus goed gelukt."

Ook bij de regerend kampioen is zo'n ingreep dus nodig. "Anderlecht had een exploitatieverlies van 42 miljoen euro, dat heeft die adel dus niet zo goed gedaan. Club Brugge werd twee jaar geleden kampioen en wordt dat dit seizoen wellicht opnieuw. Geen mens die nog zeurt over het 'bedrijf Club'. Paul Van Himst heeft gelijk: Coucke verdient misschien meer begrip en krediet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws