Woeste Guardiola wacht nieuwe domper en is aangeklaagd door de UEFA

Woeste Guardiola wacht nieuwe domper en is aangeklaagd door de UEFA

11-04-2018 16:45

Het gedrag van Pep Guardiola komt hem mogelijk duur te staan. De tuchtcommissie van de UEFA heeft de manager van Manchester City aangeklaagd vanwege 'ongepast gedrag'. Guardiola ging in de ogen van de scheidsrechter te ver nadat een goal van Leroy Sané werd afgekeurd.

City leek door Sané op 2-0 te komen, maar scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Onterecht, zo bleek achteraf. Na het rustsignaal ging Guardiola verhaal halen bij Lahoz, waarna hij de hele tweede helft op de tribune plaats mocht nemen.

"Ik zei dat het een geldig doelpunt was, daarom moest ik weg", reageerde Guardiola na afloop. "Het zou een andere wedstrijd zijn geworden als het halverwege 2-0 stond. Het was ook anders gelopen als de goal van Salah op Anfield was afgekeurd en de goal van Gabriel Jesus niet." City verloor de wedstrijd tegen Liverpool uiteindelijk met 1-2 en is daardoor uitgeschakeld voor de Champions League.

Ook Liverpool kan een tegenvaller verwachten, omdat fans vuurwerk afstaken op de tribunes van het Etihad Stadium. De UEFA heeft daar een onderzoek naar gestart.