Guardiola: 'Ik zei dat het een geldig doelpunt was, daarom moest ik weg'

Guardiola: 'Ik zei dat het een geldig doelpunt was, daarom moest ik weg'

10-04-2018 23:58
9

Pep Guardiola kwam na de Champions League-uitschakeling tegen Liverpool tot de conclusie dat Manchester City geen geluk heeft gehad met de arbitrage. De Spaanse manager zag zijn ploeg dinsdagavond ook de return verliezen (1-2).

In het Etihad Stadium werd kort voor rust een doelpunt van Leroy Sané (wat de 2-0 zou zijn geweest) ogenschijnlijk onterecht afgekeurd. Vorige week werd er op Anfield ook al een goal van Gabriel Jesus ten onrechte geannuleerd. Mohamed Salah scoorde in de heenwedstrijd juist wel, terwijl de vlag omhoog had gemoeten wegens buitenspel.

Guardiola was na de afgekeurde goal van Sané woedend en werd naar de tribune gestuurd. "Ik zei dat het een geldig doelpunt was, daarom moest ik weg", reageert hij tegenover de BBC. "Het zou een andere wedstrijd zijn geworden als het halverwege 2-0 stond. Het was ook anders gelopen als de goal van Salah op Anfield was afgekeurd en de goal van Gabriel Jesus niet."

"In dit toernooi zijn de ploegen zo aan elkaar gewaagd, dat de invloed van de scheidsrechterlijke beslissingen erg groot is", vervolgt Guardiola. "We gaan het volgend jaar opnieuw proberen. Ik wil Liverpool feliciteren en hopelijk kunnen ze Engeland goed vertegenwoordigen in de halve finale." Voor City resteert de Premier League-titel.