'Chelsea moet fortuin betalen om af te raken van coach Conte'

'Chelsea moet fortuin betalen om af te raken van coach Conte'

10-04-2018 08:59

Het lijkt uitgesloten dat Chelsea-manager Antonio Conte vòòr het einde van het seizoen op straat wordt gezet door zijn werkgever. Belangrijkste reden: Chelsea moet een enorm bedrag op tafel leggen wanneer het de Italiaan op straat zet. 

Omdat het contract van Conte doorloopt tot medio 2019, moeten The Blues diep in de buidel tasten wanneer zij vroegtijdig afscheid willen nemen van de oefenmeester. Volgens The Times gaat het om zo'n negen à tien miljoen euro.

Na de teleurstellende wedstrijden tegen Tottenham Hotspur (1-3 nederlaag) en West Ham United (1-1) op Stamford Bridge heeft de leiding van Chelsea zich er inmiddels bij neergelegd dat de regerend kampioen komend seizoen niet actief is in de Champions League. Dat is financieel gezien een enorme aderlating voor de Londenaren. Ook daarom is een ontslag van Conte op dit moment te duur.

Chelsea hoopt nu dat Conte in de zomer een interessante aanbieding krijgt uit het buitenland. Paris Saint-Germain wordt genoemd als een mogelijke bestemming, al lijkt de Franse topclub te kiezen voor Thomas Tuchel. Conte kan mogelijk ook terugkeren in de Serie A.