Messi helpt met hattrick nummer 45(!) Barcelona aan nieuwe zege

07-04-2018 22:36
2

FC Barcelona ligt nog altijd op koers om ongeslagen kampioen van Spanje te worden. De Catalanen wonnen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen nummer veertien Leganés met 2-1 en hebben de voorsprong op Atlético Madrid uitgebreid tot twaalf punten.

Barça draaide het gaspedaal niet volledig open, maar had de eerste helft onder controle en nam afstand dankzij twee flitsen van Lionel Messi. De Argentijnse vedette schoot na een klein half uur spelen een vrije trap in de korte hoek en stond even later aan het einde van een vlot lopende combinatie door het hart van de Leganés-defensie: 2-0.

In de tweede helft zakte de thuisploeg echter in. Leganés waagde zich steeds vaker op de helft van de tegenstander. Nabil El Zhar bracht de spanning twintig minuten voor tijd terug, maar Messi werd in de slotfase wakker. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar kreeg de bal met een gelukje mee en tikte zijn derde van de avond binnen.