Geen 6 op 6: Lokeren geeft zege nog uit handen tegen Beerschot-Wilrijk

07-04-2018 19:51

De eerste match van deze zaterdagavond heeft geen winnaar gekregen. Beerschot-Wilrijk en Lokeren moesten in Antwerpen allebei genoegen nemen met een punt: 2-2.

Beerschot-Wilrijk, dat Play-Off 2 was geopend met een 2-2 in Eupen, kwam voor eigen publiek sterk uit de startblokken. De thuisploeg kende al na zeven minuten een penalty toegekend vanwege hands. Alexander Maes ging achter de bal staan en stuurde Davino Verhulst de verkeerde hoek in: 1-0. Lokeren begon zwak en speelde bar weinig klaar in de eerste dertig minuten.

De Lokerse gelijkmaker kwam in minuut 34 dan ook uit de lucht vallen. Wederom ging de bal op de stip voor handspel. Ari Skulason bleef net zo koelbloedig als Maes. De IJslander benutte de strafschop zelfs met een panenka. Lokeren ging zelfs rusten met een voorsprong. Guus Hupperts kreeg op slag van de pauze te veel ruimte en verschalkte Rafael Romo.

Lokeren zette het momentum voort in de tweede helft, maar wist de score niet verder uit te bouwen. Zo schoof Steve De Ridder een grote kans naast de verkeerde kant van de paal. Lokeren gaf nauwelijks kansen weg en leek op weg naar een 6 op 6. Joren Dom stak daarr een kwartier voor tijd een stokje voor door verrassend en op strakke wijze de 2-2 tegen de netten te schieten. Grote mogelijkheden bleven in de slotfase uit. De niet al te hoogstaande wedstrijd eindigde zo gelijk.