Hoofdrol voor keepers in gezapige derby: Mignolet ziet B-ploeg van Liverpool falen

Hoofdrol voor keepers in gezapige derby: Mignolet ziet B-ploeg van Liverpool falen

07-04-2018 15:21
1

De altijd beladen derby tussen Everton en Liverpool is zaterdagmiddag geëindigd in een bloedeloze remise. Op Goodison Park bleef het bij 0-0. Dat er slechts één gele kaart werd uitgedeeld, was illustrerend voor de wedstrijd. Liverpool, dat eerder deze week nog een sensationele zege boekte op Manchester City, trad aan zonder onder meer Mohamed Salah en Roberto Firmino. Ook Simon Mignolet bleef, zoals steeds de laatste weken, aan de kant.

Salah raakte tegen City geblesseerd en Firmino kreeg van manager Jürgen Klopp rust tegen The Toffees. Dominic Solanke - in het verleden door Chelsea gestald bij Vitesse - verving Firmino in de punt van de aanval. De jonge Engelsman kreeg de beste kans van de eerste helft. Everton-goalie Jordan Pickford wist het schot van Solanke echter knap te keren. 

Aan de andere kant van het veld was het aan Loris Karius te danken dat de gasten het doel schoon hielden. De Duitse doelman en concurrent van Mignolet redde werkelijk schitterend op een afstandschot van Yannick Bolasie.  

Na de pauze daalde het niveau van The Merseyside Derby. Liverpool leek niet de kracht te hebben om vol gas te geven en Everton nam simpelweg genoegen met een punt. 

In de absolute slotfase was de thuisclub tóch nog dichtbij een overwinning. Cenk Tosun en Seamus Coleman misten van dichtbij. Liverpool blijft op de derde plaats staan, met 67 punten. Tottenham Hotspur kan later op de middag langszij komen. Spurs moet dan wel winnen bij Stoke City. Om 18.30 uur staat in Manchester de kraker tussen koploper City en nummer twee United op het programma. Winnen The Citizens, dan zijn zij kampioen van Engeland.