Hij is de enige in België die een selectie voor de Rode Duivels verdient

"Hij is de enige in België die een selectie voor de Rode Duivels verdient"

06-04-2018 08:50
5

Club Brugge staat na één wedstrijd in Play-Off 1 ruimschoots op kop. Niemand lijkt er nog aan te twijfelen dat Blauw-Zwart op het einde van het seizoen de nieuwe landskampioen wordt. Ook Vital Borkelmans ziet de Bruggelingen overheersen.

De voormalig assistent-bondscoach ziet Blauw-Zwart een dominant seizoen spelen. "Klopt, zij zijn de verdiende kampioen. Op één of twee uitzonderingen na, hebben ze in élke wedstrijd een pak kansen gecreëerd, zélfs toen ze daar eens het ene gelijkspel na het andere bij elkaar voetbalden", aldus de ex-Rode Duivel in Het Laatste Nieuws.

Dé man van het jaar
Eén man in het bijzonder kan Borkelmans wel bekoren. "Ik vind Limbombe dé man van het jaar in onze competitie. Hoe die jongen telkens de hele flank afdweilt... Chapeau." De flankspeler maakte onlangs zelfs zijn debuut voor de nationale ploeg. En of Borkelmans dat terecht vindt. "Absoluut. De enige in België die zo'n selectie verdient", klinkt het.

Verder ziet de voormalig assistent van Marc Wilmots slechts vier spelers in staat om mee te kunnen in de Premier League. "Limbombe, Simon, Kalu en Onyekuru”, besluit Borkelmans.