Arsenal met één been in halve finale, spectaculaire wedstrijd in Italië

05-04-2018 23:00

Arsenal staat met één been in de halve finale van de Europa League. Donderdagavond rekenden The Gunners in eigen huis met duidelijke cijfers af met CSKA Moskou: 4-1. Atlético Madrid won overtuigend van Sporting Portugal en Lazio won van RB Salzburg.

Arsenal - CSKA Moskou 4-1
Alle vijf goals in de spectaculaire clash tussen Arsenal en CSKA vielen opvallend genoeg allemaal in de eerste helft. Nadat een doelpunt van Aaron Ramsey na enkele minuten was afgekeurd, scoorde de Welshe middenvelder even later alsnog. Het werd snel gelijk: Aleksandr Golovin schoot een vrije trap fantastisch binnen langs een kansloze Petr Cech. Lang konden de gasten uit Moskou niet van die gelijkmaker genieten. Na een overtreding op Mesut Özil ging de bal op de stip. Alexandre Lacazette schoot binnen.

Na die 2-1 volgde het hoogtepunt van het duel. Özil leverde de bal perfect af bij Ramsey en hij slaagde erin om de bal met z'n hak over CSKA-goalie Igor Akinfeev heen te wippen. Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft. Opnieuw Lacazette maakte na 35 minuten 4-1. Wonder boven wonder bleef het daarbij. Arsenal miste na de pauze diverse grote kansen.

Atlético Madrid - Sporting Portugal 2-0
In Spanje was Atlético heer en meester tegen Sporting. De Portugezen verdedigden bij vlagen dramatisch. Al na een paar seconden ging het volledig mis. Een bal werd zómaar ingeleverd en Koke scoorde na 23 seconden. Ook de 2-0 van Antoine Griezmann kwam voort uit rampzalig optreden in de achterhoede.

SS Lazio - RB Salzburg 4-2
Bij het treffen tussen Lazio en Salzburg vielen er zes treffers. Senad Lulic (Lazio) en Valon Berisha (Salzburg, penalty) verschenen in de eerste helft op het scorebord. Na rust scoorde Marco Parolo heerlijk met de hak en waren ook Felipe Anderson en Ciro Immobile trefzeker. Door de tegentreffer van invaller Takumi Minamino is Salzburg nog in de race voor een plek bij de laatste vier.

RB Leipzig  - Olympique Marseille 1-0
Leipzig, de grote broer van Salzburg, mocht het in eigen huis opnemen tegen Olympique Marseille. Timo Werner werd matchwinner. In de blessuretijd van de eerste helft maakte de Duitse spits de enige goal van het duel.

De vier returns in de kwartfinale van de Europa League worden volgende week donderdag gespeeld.