Vanhaezebrouck snapt er niets van: Alleen de VAR vond het moeilijk om te zien

Vanhaezebrouck snapt er niets van: "Alleen de VAR vond het moeilijk om te zien"

05-04-2018 16:04
25

Hein Vanhaezebrouck is helemaal niet tevreden met de wedstrijdleiding in de match tegen KAA Gent (0-2). Zo werd er geen strafschop gefloten na een overtreding op Uros Spajic. Nochtans is er ook een videoref.

"Iedereen heeft die fase gezien. De mensen van de radio, de mensen van de televisie en de journalisten van de geschreven pers hebben allemaal gezien dat het penalty was. Zelfs de scheidsrechtersbaas (Johan Verbist, nvdr.) heeft het gezien en toegegeven", zegt Vanhaezebrouck op zijn persconferentie.

"Alleen die in het busje niet, want die vond het moeilijk om te zien", bekritiseert hij de videoref. "Als je het moeilijk vindt om te zien dan moet je de beelden laten bekijken door de scheidsrechter. Daarom is de VAR er", aldus Vanhaezebrouck.

Geen herhaling, ook geen ingreep
"Ik ben overtuigd dat hij ons een penalty had gegeven als hij de beelden had bekeken. Dan had het 1-1 kunnen zijn en dat verandert veel. Ik was blij voor de Play-Offs dat er VAR ging zijn op alle velden, maar niet op deze manier", zegt hij.

Het kon een bepalende fase zijn in de wedstrijd. Dat er geen herhaling van die fase begrijpt het niet. "Het is verbazingwekkend dat er geen vertraging was, die kwam pas vijf minuten later. Normaal moet die toch veel sneller komen, dat is ongelofelijk", aldus Vanhaezebrouck.