Match nummer 599 van Deschacht in het vizier na gesprek met Vanhaezebrouck

Match nummer 599 van Deschacht in het vizier na gesprek met Vanhaezebrouck

05-04-2018 08:22
5

Olivier Deschacht maakt weer deel uit van de A-kern. De 37-jarige verdediger krijgt opnieuw een kans. Geen keuze van Marc Coucke, wel een sportieve keuze van Hein Vanhaezebrouck.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht is achterin momenteel op de sukkel en beschikt amper over verdedigers. Kara Mbodji blijft maar geblesseerd, Uros Spajic haalt zijn niveau niet en Josué Sa kan niet overtuigen. Vanhaezebrouck heeft daarom besloten om Deschacht dan toch een nieuwe kans te geven.

Begin deze week hadden Deschacht en Vanhaezebrouck een overleg. Na het onderhoud onder vier ogen zou Vanhaezebrouck te kennen gegeven hebben dat hij een streep onder het verleden wilde trekken. Deschacht heeft zijn lesje geleerd en hoopt zijn ploegmaats te kunnen helpen.

In de spelersgroep van Anderlecht werd het nieuws alvast op gejuich onthaald. De ervaren man ligt goed in de groep, dat werd ook duidelijk op de training.

Basisplek?
Of Vanhaezebrouck ook meteen een beroep zal doen op Deschacht is nog maar de vraag. De veteraan onderhield zijn conditie bij de B-kern, maar heeft al anderhalve maand geen wedstrijd op het hoogste niveau meer gespeeld.

Vanhaezebrouck maakt donderdag bekend of hij Deschacht opneemt in de wedstrijdselectie. Het Laatste Nieuws meldt alvast dat het niet ondenkbaar is dat Deschacht tegen Charleroi zijn 599e wedstrijd voor Anderlecht speelt.