Vandenbempt vol lof over AA Gent-speler: Uitblinker in ijzersterk geheel

Vandenbempt vol lof over AA Gent-speler: "Uitblinker in ijzersterk geheel"

04-04-2018 15:45

Peter Vandenbempt was zondagavond een aandachtige toeschouwer bij Anderlecht - AA Gent. De bezoekers domineerden, met veel dank aan Brecht Dejaegere.

Dejaegere was volgens Vandenbempt de beste man op het veld. "Hij is het aanvallen (en scoren) nog niet verleerd, Brecht Dejaeghere: uitblinker in een ijzersterk geheel vol uitblinkers. Energieke eerste stoorzender voor de wankele opbouw van Anderlecht (onophoudelijk positioneel aanwezig, jagen en tackelen) maar ook sterk als aanspeelpunt tussen de lijnen en keer op keer op de goeie plaats voor doel. Dejaeghere scoorde één keer, het had drie keer kunnen zijn", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Gent kan het op deze manier nog veel ploegen moeilijk maken. "AA Gent maakte een statement in het Vanden Stockstadion. Vanaf minuut één met veel lef ver vooruit gevoetbald, het voetbal van Gent was een bruisende cocktail van beweging, snelle combinaties en flitsende individuele acties van de immer dreigende flanken Simon en Kalu."

"En achterin staat Gent als een huis: een zelfverzekerde reus die heerst in de lucht en op zijn lijn en twee schrikwekkende poortwachters in het centrum. En daarvoor ook nog een keer twee taakbewuste stofzuigers met Esiti en Birger Verstraete, die ook grote afstanden overbrugt en diepgang in het centrum toevoegt."

Volg VoetbalPrimeur.be nu ook op Instagram, klik hier!