'Geen geheim dat de bond nog steeds op zoek is naar een opvolger voor Wilmots'

'Geen geheim dat de bond nog steeds op zoek is naar een opvolger voor Wilmots'

04-04-2018 12:37

Zo'n half jaar geleden werd Marc Wilmots de laan uitgestuurd als bondscoach van Ivoorkust, maar in tussentijd vonden de Afrikanen nog geen opvolger. De naam van Frank de Boer zingt nu rond. De momenteel werkloze trainer zou in beeld zijn om bondscoach te worden.

Diverse Afrikaanse media maakten dinsdag plots melding van de mogelijke aanstelling van de Nederlandse oefenmeester bij Les Éléphants. Vrij snel daarna kwam de IFF met een officiële reactie.

'Op een aantal websites viel deze week te lezen dat we van plan zijn om Frank de Boer aan te stellen als bondscoach. Dat is niet waar. Het is geen geheim dat de bond nog altijd op zoek is naar een opvolger voor Marc Wilmots, die in november 2017 vertrokken is. Op korte termijn hopen we iemand aan te stellen.'

Afgelopen zomer werd De Boer in Londen benoemd als manager van Crystal Palace. De voormalig coach van Ajax en Internazionale hield het slechts enkele maanden vol op Selhurst Park. Na slechts vier competitieduels (vier nederlagen, nul goals) werd De Boer op straat gezet.