Vanhaezebrouck op de rooster gelegd: Waar is die hand van Hein?

Vanhaezebrouck op de rooster gelegd: "Waar is die hand van Hein?"

03-04-2018 19:42
23

Anderlecht kreeg in Play-Off 1 directe een enorme dreun te verwerken door thuis met 0-2 onderuit te gaan te gaan. Coach Hein Vanhaezebrouck ligt uiteraard weer onder vuur nu de titelaspiraties weer in de ijskast mogen.

Pascal Kerkhove, redactiedirecteur Krant van West-Vlaanderen, oordeelt hard in Sport/Voetbalmagazine. "Als het goed is, gaat de eigen borst vooruit. Loopt het niet, dan ligt de schuld elders. Nochtans dringt vandaag slechts één vraag zich op: waar is die hand van Hein? Of hij nu speelt met zijn toptrio Kums-Trebel-Dendoncker dan wel met zijn nummers 38, 39 en 41, de conclusie is altijd dezelfde: Hein krijgt Anderlecht niet aan het voetballen. Meer, wat Anderlecht op de mat legt, doet pijn aan de ogen."

Kerkhove vindt dat Vanhaezebrouck eens goed in de spiegel moet kijken. "Welke cadeaus Hein kreeg voor zijn recente verjaardag, weet ik niet. Wat hij nodig heeft, weet ik wel: een spiegel. Of vertaald met een huizenhoog cliché: zelfkritiek is het begin van alle wijsheid. En ik doe er gratis deze algemene managementtip bovenop: omring je niet alleen met door jou gekende voetballers of ja-knikkende hulptrainers. Integendeel, zoek en vind de meerwaarde van het inhoudelijke (lees voetbaltechnische of tactische) meningsverschil."

Lees ook: "Anderlecht creëert nauwelijks kansen en staat achteraan op lemen voeten"