'Nederlanders zijn tevreden en kloppen bij Anderlecht aan om deal te verlengen'

'Nederlanders zijn tevreden en kloppen bij Anderlecht aan om deal te verlengen'

03-04-2018 11:46
2

Wout Faes geldt al enkele jaren als een topverdediger in wording, maar de doorbraak verloopt moeilijker dan verwacht. De laatste maanden lijkt het dan toch te lukken bij Excelsior, dat binnenkort een telefoontje richting RSC Anderlecht zal plegen.

De Nederlanders zouden de huurovereenkomst rond Faes immers graag met een jaartje verlengen, weet Het Nieuwsblad. In de openingsmaanden van de Eredivisie moest de belofteninternational voornamelijk de bank warm houden. Daar kwam eigenlijk pas in februari van dit jaar écht verandering in. Sindsdien heeft de mandekker een vaste basisplek te pakken.

Faes zou dus een extra seizoen kunnen blijven bij het huidige nummer elf uit de Eredivisie. Dat zou voor hem dan het derde jaartje Nederland op rij worden, want eerder verhuurde Anderlecht hem ook al aan sc Heerenveen. Bij paars-wit mocht de verdediger, die overigens vandaag (dinsdag, nvdr.) zijn twintigste verjaardag viert, nog niet debuteren. Faes maakte destijds deel uit van de talentvolle lichting van de nationale U17, die in 2015 brons pakte op het WK.