Club werd vooraf al buiten bereik geacht en nu, met drie punten extra, nog meer

"Club werd vooraf al buiten bereik geacht en nu, met drie punten extra, nog meer"

03-04-2018 11:10
6

Club Brugge deed op de openingsspeeldag van Play-Off 1 meteen een gouden zaak. Nadat de koploper zelf in extremis won van KRC Genk (1-0), liep achtervolger RSC Anderlecht averij op tegen AA Gent (0-2). Peter Vandenbempt kan geen enkel scenario bedenken waardoor het nog fout loopt voor Club.

"Er was al niemand die vooraf geloofde dat Club Brugge een voorsprong van zes punten uit handen zou geven", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Op basis van de kwaliteit en de stabiliteit die het heeft getoond en de fitte en ruime kern met veel wisselmogelijkheden. Club Brugge bleef zelfs met maar drie overwinningen in negen competitiematchen na Nieuwjaar goed voetballen. Dat is belangrijk."

"En niemand geloofde echt dat Anderlecht, ondanks die negen op negen voor de Play-Offs, een parcours zou afleggen met zeven of acht zeges in Play-Off 1. Club werd vooraf al buiten bereik geacht en nu, met die drie punten extra, nog meer. Ik weet wel dat het gevaarlijk is om in Play-Off 1 voorspellingen te doen, maar ik doe het toch: Club Brugge wordt kampioen", maakt hij zich sterk.