Coucke zakte diep weg na dramatische opening: 'De revanche van Vanderhaeghe'

Coucke zakte diep weg na dramatische opening: 'De revanche van Vanderhaeghe'

03-04-2018 10:48
1

AA Gent bezorgde RSC Anderlecht zondag een kater van jewelste. Door een 0-2-zege in het Astridpark wipten de Buffalo's op speeldag één van Play-Off 1 meteen over de Brusselse concurrent. Voor Yves Vanderhaeghe zal de overwinning extra deugd doen.

De huidige coach van Gent heeft immers een speciale band met zowel Hein Vanhaezebrouck, bij wie hij nog assistent was en die hij opvolgde in de Ghelamco Arena, en Marc Coucke, zijn voormalige voorzitter bij KV Oostende. Vooral naar die laatste toe haalde Vanderhaeghe nu zijn gram, oordeelt Het Nieuwsblad. 'Vanderhaeghe kan er alleen maar plezier in hebben', schrijft de krant.

'Coucke was de man die hem begin dit seizoen na zeven wedstrijden buitengooide bij KV Oostende, terwijl hij hem tien duels had beloofd. Altijd leuk. Straks krijgt Coucke nog heimwee naar Yveske', waarschuwt HNB. De overwinning in Brussel loodste Gent dus op gelijke hoogte (en eigenlijk voor) Anderlecht, al blijft de achterstand op koploper Club Brugge wel negen punten bedragen.