Hommeles bij Olympiakos: 'Landgenoot verbannen wegens onvoldoende motivatie'

Hommeles bij Olympiakos: 'Landgenoot verbannen wegens onvoldoende motivatie'

03-04-2018 09:56
3

Dat het er in het woelige Griekenland spijkerhard aan toe kan gaan, is al langer geweten. Nu Olympiakos Piraeus voor het eerst sinds lang niet richting titel lijken te cruisen, maken ook de vijf Belgische spelers er de keerzijde van de medaille mee. Vadis Odjidja heeft het zelfs helemaal verkorven.

Het Nieuwsblad weet dat de ex-middenvelder van onder meer RSC Anderlecht en Club Brugge door de voorzitter naar de B-kern verwezen is. Hij zou onvoldoende inzet getoond hebben op training, al spelen er volgens HNB andere redenen. Vadis stond afgelopen weekend immers nog in de basis. De voorzitter zou hem echter niet langer aan boord willen houden en zet op deze manier druk op de ketel.

Overigens is Vadis niet de enige landgenoot in zwaar weer in de Griekse havenstad. Björn Engels en Guillaume Gillet mochten niet in actie komen in het 1-1-gelijkspel tegen Levadiakos. Enkel Silvio Proto en Kevin Mirallas verschenen aan de aftrap. Daar bleef het echter niet bij. Na het ontgoochelende resultaat zou de voorzitter de spelersgroep razend toegesproken hebben.

Hij zou hen allemaal een boete van liefst 400.000 (!) euro doen ophoesten. Bovendien mag iedereen op vakantie, omdat de spelers "toch alleen maar aan hun huizen en mooie wagens denken", dixit de voorzitter.