Chelsea verliest stadsderby en lijkt kansloos voor Champions League-plaatsing

01-04-2018 18:58
1

Chelsea lijkt kwalificatie voor de Champions League te kunnen vergeten. De nummer vijf van de Premier League ontving in eigen huis nummer vier én stadgenoot Tottenham Hotspur, dat het onderlinge gat echter uitbreidde naar acht punten.

The Blues begonnen nochtans prima aan de wedstrijd en kwamen voor rust op voorsprong: Victor Moses kon vrij voorgeven vanaf rechts, Hugo Lloris kwam niet overtuigend van zijn af en Alvaro Morata kon de 1-0 binnen knikken. Beide ploegen leken met die stand aan de thee te kunnen gaan, maar Christian Eriksen besliste anders: de Deense ex-Ajacied vond de bovenhoek met een fenomenale uithaal.

Na rust ging Tottenham erop en erover, aan de hand van Dele Alli. De aanvallende middenvelder scoorde de 1-2 na een weergaloze splijtende pass van Eric Dier en frommelde na twee mislukte pogingen van Heung-Min Son de 1-3 binnen. Chelsea kwam deze klappen niet meer te boven. De rentree van clubtopscorer Harry Kane, die Son een kwartier voor tijd afloste, gaf de overwinning wat extra glans.