PSG troeft Monaco op alle fronten af en wint voor vijfde keer op rij Franse beker

31-03-2018 23:20
1

Paris Saint-Germain heeft voor de vijfde keer op rij beslag gelegd op de Coupe de la Ligue. Tegenstander AS Monaco werd op neutraal terrein met 3-0 verslagen. Vorig jaar ging de finale ook tussen PSG en Monaco. Toen won de huidige koploper uit de Ligue 1 met 4-1.

PSG beleefde een makkelijke avond tegen de Monegasken. Edinson Cavani schoot de Parijzenaars al na acht minuten via de strafschopstip op 1-0 en Angel Di Maria verdubbelde die voorsprong na 21 minuten. Kylian Mbappé zorgde voor de voorbereiding. Monaco kon daar weinig tegenoverstellen en moest het hebben van counters. Vijf minuten voor rust werd een treffer van Falcao afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft werd ook een treffer van Cavani afgekeurd vanwege buitenspel, maar de beslissende 3-0 liet daarna niet lang op zich wachten. De Uruguyaan deelde de definitieve nekslag uit en weer was Mbappé de aangever. De scheidsrechter floot na 93 minuten spelen af. Bij de rust werd Youri Tielemans bij Monaco vervangen. Thomas Meunier bleef 90 minuten op de bank.

PSG kan spoedig ook kampioen worden van de Ligue 1. De ploeg van Unai Emery heeft een voorsprong van zeventien punten op nummer twee Monaco en heeft nog een paar wedstrijden nodig om de landstitel over de streep te trekken. In de Champions League is het einde verhaal voor PSG.