Legendarisch Zlatan-debuut in stadsderby van LA: winst na 0-3 achterstand

31-03-2018 23:18
2

Invaller Zlatan Ibrahimovic heeft een legendarisch debuut namens LA Galaxy achter de rug. De Zweedse superster zag zijn nieuwe ploeg in de stadsderby tegen Los Angeles FC op een 0-3 achterstand komen, maar hielp met twee goals mee aan een 4-3 (!) overwinning.

De wedstrijd leek drie minuten na de rust al gespeeld. De Mexicaan Carlos Vela had in de eerste helft al twee keer gescoord en Daniel Steres zorgde met een eigen doelpunt voor de 0-3. Sebastian Lletget zette de thuisploeg na een uur spelen weer op het goede spoor en moest vervolgens plaatsmaken voor Ibrahimovic.

De Zweedse superster zag Chris Pontius de aansluitingstreffer binnen koppen en zorgde vervolgens voor een onvergetelijke slotfase. Een klein kwartier voor tijd ramde hij op weergaloze wijze van grote afstand de 3-3 binnen. In de blessuretijd kopte Ibrahimovic zelfs de winnende goal tegen de touwen.

LA Galaxy komt door de sensationele zege op 7 punten en klimt in de Western Conference van de Major League Soccer over de stadgenoot heen.