Droomstart! Kortrijk trakteert Waasland-Beveren op pak slaag bij opening PO2

31-03-2018 19:48
1

KV Kortrijk heeft het nipt missen van de top-6 snel verwerkt. Bij de opening van Play-Off 2 werd Waasland-Beveren voor de tweede keer dit seizoen met zeer ruime cijfers verslagen. Net als op 3 december 2017 werd het 4-1 in het Guldensporenstadion.

Kortrijk schoot voor eigen publiek als een komeet uit de startblokken. Teddy Chevalier had amper drie minuten nodig om de netten te doen trillen. De Fransman maakte al zijn zeventiende van het seizoen, waarmee hij de nieuwe Gouden Stier in de Jupiler Pro League is. Waasland-Beveren sloeg echter nog voor het kwartier terug, want Cherif Ndiaye knalde de bal hard langs Thomas Kaminski: 1-1.

De Veekaa liet zich niet van de wijs brengen door de gelijkmaker. Na een paar kleine kansen, was het andermaal Chevalier die trefzeker was. Met een perfecte vrije trap liet hij Davy Roef in minuut 24 kansloos. Voor de pauze werd het krachtverschil nog verder uitgedrukt in de score. Idir Ouali knalde op slag van rust de 3-1 in het dak van het doel.

Waasland-Beveren kwam goed uit de kleedkamers, maar de jacht op de aansluitingstreffer was tevergeefs in het eerste kwartier van de tweede helft. Het werd zelfs nog erger voor de bezoekers, nadat Abdul Ajagun niet faalde voor Roef. Ajagun maakte daarmee zijn fout goed, want rond het uur stifte hij oog in oog met Roef nog naast. Met zijn schuiver legde hij ook de einstand vast: 4-1.

Het elftal van Glen De Boeck gaf daarmee direct het visitekaartje af. Later op de zaterdagavond komen Lierse en Royal Excel Moeskroen nog in actie in groep A.