Mijlpaal Lukaku bij winnend Manchester United; drama voor Southampton en WBA

Mijlpaal Lukaku bij winnend Manchester United; drama voor Southampton en WBA

31-03-2018 17:55

Manchester United heeft Liverpool weer van de tweede plaats in de Premier League afgestoten. Op Old Trafford won de sterrenformatie van manager José Mourinho zaterdagmiddag met 2-0 van Swansea City. Southampton en West Bromwich Albion leden pijnlijke nederlagen. 

Omdat Liverpool eerder op de dag met 2-1 bij Crystal Palace had gewonnen, wist United dat het in eigen huis een goed resultaat nodig had tegen laagvlieger Swansea om de tweede plaats achter Manchester City terug te veroveren. Zo geschiedde: al voor rust waren The Red Devils klaar met de gasten uit Wales. Romelu Lukaku schoot van dichtbij zijn honderdste Premier League-treffer binnen en nog voor rust maakte Alexis Sánchez er 2-0 van. 

In de kelder van de ranglijst boekte West Ham United een cruciale overwinning op Southampton. Het werd in Londen 3-0, onder meer door twee treffers van Marko Arnautovic. Het gat tussen beide degradatiekandidaten groeit door de zege naar vijf punten in het voordeel van The Hammers. 

Voor hekkensluiter West Bromwich Albion lijkt het doek nu écht gevallen. Op eigen veld verloor de ploeg van manager Alan Pardew met 2-1 van Burnley. Het Brighton & Hove Albion van Mat Ryan en José Izquierdo ging thuis met 2-0 onderuit tegen Leicester City en Newcastle United boekte een belangrijke zege op Huddersfield Town. Ayoze Perez tekende in de slotfase voor de enige en dus winnende treffer op St. James' Park: 1-0.

Overige uitslagen
Watford - Bournemouth 2-2