Slecht nieuws voor Alderweireld: Ga systeem niet omgooien omdat WK er komt

Slecht nieuws voor Alderweireld: "Ga systeem niet omgooien omdat WK er komt"

31-03-2018 11:14
2

Het WK in Rusland nadert plots met rasse schreden en dus begint Roberto Martinez stilaan nerveus te worden. Zo hoopt de bondscoach dat Toby Alderweireld de komende weken nog wat wedstrijdritme kan opdoen. Daar wil Mauricio Pochettino echter niet aan meewerken.

Na een lange inactiviteit is Alderweireld opnieuw wedstrijdfit, maar hij heeft het moeilijk om zich weer in de basis te knokken bij Tottenham Hotspur. Afgelopen dinsdag verscheen de mandekker wel nog aan de aftrap in het oefenduel van de nationale ploeg tegen Saoedi-Arabië. Als Mega Toby aan de Londense bank gekluisterd blijft, wordt dat echter problematisch voor Martinez.

"Ik heb een zeer goeie band met Roberto Martinez. Ik begrijp zijn opmerking, net als die van andere bondscoaches", sust Pochettino. "Als ik bondscoach van België was, of die van Engeland of Argentinië, dan zou ik ook graag hebben dat al mijn spelers bij hun club in actie komen. Maar het is mijn taak om Tottenham te managen en wedstrijden met deze club te winnen. Ik kan dus niet elke bondscoach ter wille zijn. Ik beschik over een hele hoop internationals en toch kan ik maar 11 spelers opstellen", klinkt het volgens Sporza.

Concurrentie doet het uitstekend
"In de voorbije vier maanden heeft Toby met zijn blessure liggen worstelen", gaat Pochettino verder. "Je mag nu niet van mij verwachten dat ik mijn systeem ga omgooien, omdat er een WK voetbal aankomt en Toby wedstrijdritme nodig heeft. Ik ben heel tevreden over mijn huidige centrale duo (Jan Vertonghen en Davinson Sanchez, nvdr.). Dus laat ik die jongens staan en moet Toby geduld oefenen. Toby moet fit zijn en om fit te zijn moet hij elke dag goed kunnen trainen", benadrukt hij.