KRC Genk gaat afslanken: “Het gevolg van de blessuregolf”

KRC Genk gaat afslanken: “Het gevolg van de blessuregolf”

31-03-2018 09:20
1

Philippe Clement heeft bij KRC Genk genoeg keuze. De trainer kan kiezen uit 31 spelers. Volgens Dimitri De Condé is dat toch wat van het goede te veel.

"Het staat al vast dat we onze kern willen afslanken. We hebben nu 28 veldspelers en drie keepers in onze A-kern. Dat is iets te veel en is het gevolg van de blessuregolf die ons tot begin februari trof. Volgend seizoen streven we naar 24+3 of, in geval van Europees voetbal, naar 26+3 begin september. Dat is een streefdoel, geen officiële limiet”, aldus de technisch directeur in Het Belang van Limburg.

De Limburgers willen niet alleen verkopen. "We zijn zelf natuurlijk ook al langer bezig met de zoektocht naar versterking en/of vervangers van eventuele vertrekkers. Op dit moment is er echter nog geen enkel concreet dossier: noch aan de inkomende, noch aan de uitgaande kant. We deden of kregen al wel eens een verkennend telefoontje, maar concreet is er nog niets. Daarom dat ik ook zeg: de prestaties tijdens Play-Off I zullen zeker bepalend zijn."