Duel der Gouden Stieren onthoofd, goalgetter blijft geblesseerd aan de kant

Duel der Gouden Stieren onthoofd, goalgetter blijft geblesseerd aan de kant

30-03-2018 16:01

Pech voor Waasland-Beveren nog voor Play-Off 2 van start is gegaan: topschutter Isaac Kiese Thelin zal de openingspartij moeten laten schieten. De Zweedse aanvaller is geblesseerd. Teddy Chevalier wrijft zich alvast in de handen.

Thelin ondervindt behoorlijk wat last van de quadriceps en zal daarom niet in actie komen tegen KV Kortrijk. Uitgerekend Kortrijk, moeten we zeggen, want bij de West-Vlamingen loopt ene Chevalier rond. Thelin en Chevalier zijn momenteel verwikkeld in de strijd om de topschutterstitel. Beide doelpuntenmachines staan op zestien treffers, terwijl eerste achtervolger Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi) 'slechts' aan twaalf zit.

Of de afwezigheid van Thelin beperkt blijft tot één duel, is momenteel koffiedik kijken. Feit is wel dat Chevalier meteen bij de start van Play-Off 2 een voorsprong kan nemen op zijn concurrent. De Fransman krijgt nog minimum tien wedstrijden om zijn huidige totaal aan te dikken. Verder spelen KVK en Waasland-Beveren in hun poule ook nog tegen Zulte Waregem, Royal Excel Moeskroen, Oud-Heverlee Leuven en Lierse.