Iraniër liet KVO links liggen: “Daarvoor hoef je geen schriftgeleerde te zijn

Iraniër liet KVO links liggen: “Daarvoor hoef je geen schriftgeleerde te zijn"

29-03-2018 08:06
2

Marc Coucke trok naar RSC Anderlecht. Bij KV Oostende volgde Peter Callant hem op als voorzitter. Voor hetzelfde geld was Salar Azimi momenteel de grote baas aan de kust, maar de rijke Iraniër gaf de voorkeur aan het Nederlandse Roda JC.

De kans is zeer groot dat Azimi binnenkort het noodlijdende Roda overneemt. Hij weet goed waarom. "Ik kijk als ondernemer naar een voetbalclub", zegt Azimi in het Algemeen Dagblad. "KV Oostende heeft een stadioncapaciteit van 8.200 en een omzet van 18 miljoen euro. Bij Roda is het 20.000 versus 11 miljoen. Je hoeft geen schriftgeleerde te zijn om de groeipotentie te zien. Ik ben een simpele boer. Maar wel een hardwerkende boer. Met die mentaliteit kan ik Roda uit het slop trekken. Zo zijn al mijn verhalen namelijk uitgekomen."

Azimi maakt zich geen zorgen over de financiën van de Nederlandse club. "Hoeveel geld ik precies heb? Genoeg om Roda JC over te nemen." Een jaar gelden doneerde hij nog 110.000 euro aan NAC Breda. "Je moet gevoel hebben bij een club. Een tussenpersoon benaderde me onlangs met de vraag of ik interesse heb in FC Groningen. Nee. Heb ik niks mee. Dat gevoel heb ik wél bij Roda. Ook omdat het alleen maar beter kan. Ik beloof geen Champions League-voetbal, wel dat Roda een stabiele eredivisionist wordt."

Nog een Belgische club
Volgens Azimi is het dus nog altijd fifty-fifty dat hij Roda overneemt. "Ik zie mezelf wel zitten, in Limburg, op het ereterras. Naast Frits Schrouff (de loempiagigant, red.), een geweldige man. Ik ben nog met twee clubs in gesprek. Eén in Nederland en één in België. Nee, welke zeg ik niet. Wat vaststaat: er komt een dag dat ik een eigen club heb. Die belofte doe ik je zwart op wit."