Engelsen vrezen Rode Duivels en één man in het bijzonder

Engelsen vrezen Rode Duivels en één man in het bijzonder

28-03-2018 12:05
26

De Rode Duivels haalden het simpel van Saudi-Arabië. In Engeland keken ze met open mond en schrik naar de prestaties van de troepen van Roberto Martinez. Over de plas liggen ze voornamelijk wakker van Romelu Lukaku.

'Het is moeilijk om te weten wat Gareth Southagate zal denken als hij naar de Belgen keek en hoe ze voor de 16 keer op rij niet verloren. Alles wat we kunnen zeggen na de match tegen Saudi-Arabië is dat Engeland een heel slim tactisch plan nodig heeft om de visie van De Bruyne, de verstandige runs van Hazard en de meedogenloosheid van Lukaku te verslaan op 28 juni', schrijft The Guardian.

In The Sun ging er heel wat aandacht naar Romelu Lukaku. 'Hij blijft maar scoren voor de Rode Duivels. De grote Belg pestte de achterhoede van Saudi-Arabië in de eerste helft in Brussel. De ploeg van  Southgate mag zich zorgen beginnen te maken. Sinds de nederlaag tegen Spanje verloren de Belgen niet meer, maar er moet wel bijgezegd worden dat ze tegen Mexico en Nederland – de twee enige tegenstanders uit de top 40 van de FIFA-ranking – niet verder dan een gelijkspel kwamen.'

Ook bij Daily Mail gaat het voornamelijk over Lukaku. 'Lukaku was al goed op dreef en hij blijft maar gaan. In 66 caps scoorde hij 33 keer, indrukwekkend. 7 van zijn doelpunten scoorde hij dit seizoen. Lukaku is ideaal gebouwd voor het aanvallende spel van Martinez.

Bij The Mirror tot slot zien ze ons land als WK-favoriet. “Van zijn laatste 10 wedstrijden won België er 9. Lukaku scoorde 11 keer in 10 duels. Je kunt concluderen: de troepen van Martinez behoren tot de favorieten in Rusland en dat ondanks België in het verleden nooit iets won.'