Martinez met dichtgeknepen billen richting WK: Zij zijn niet te vervangen

Martinez met dichtgeknepen billen richting WK: "Zij zijn niet te vervangen"

28-03-2018 11:06
4

Roberto Martinez startte het oefenduel tegen Saoedi-Arabië (4-0) met wat je zijn droomopstelling voor het WK in Rusland zou kunnen noemen, op de afwezigheid van Thibaut Courtois na dan. Terwijl hij voorin duchtig wisselde in de tweede helft, bleef de defensie min of meer ongewijzigd.

Daar heeft Martinez een goede reden voor: alternatieven zijn schaars. "De vier verdedigers Kompany, Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen zijn niet te vervangen. Zoals Messi niet te vervangen is", maakt de Spanjaard de vergelijking bij Het Nieuwsblad. De eerste drie begonnen aan de partij tegen de Saoedi's, Thomas Vermaelen kwam Vincent Kompany vervangen bij de rust.

Zo bleven Laurent Ciman, Leander Dendoncker en Dedryck Boyata negentig minuten lang aan de bank gekluisterd. Het leek nochtans logisch dat ook zij minuten zouden krijgen, aangezien zij bij een blessure van (één van) de vaste vier de volgenden in de pikorde zijn. "Maar ik ken die spelers. We werken met hen op training om ze het niveau te laten benaderen", verzekert Martinez.